LiuGong Avrupa distribütörleri Polonya’da buluştu

LiuGong Europe, Avrupa operasyonlarının merkezi olan Polonya’da “Vision 2020” temasıyla 2019 Avrupa Distribütör Konferansı düzenlendi. 25’ten fazla ülkeden toplam 100’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapan konferansa, Uygunlar Dış Ticaret A.Ş’yi temsilen Satış Koordinatörü Nazmi Güven katıldı

25 ülkeden 100’ün üzerinde katılımcı ağırlandı

14-16 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte LiuGong Avrupa distribütörleri, endüstri birlikleri liderleri, ortaklar, hükümet yetkilileri ve LiuGong liderleri ve çalışanları, geçen yılki başarıları kutlamanın yanı sra 2020 ve daha sonraki vizyonu paylaşmak için bir araya geldi. Etkinliğin bir parçası olarak, LiuGong Avrupa Yeni Avrupa Eğitim Merkezi’ni de resmi olarak açtı. Bu yeni eğitim merkezi, LiuGong ürünleri hakkında bayi ağı için özel eğitim programları sağlayacak. Vision 2020’nin açılış konuşmasını yapan LiuGong Grubu Başkanı Zeng Guang; “Biz küresel bir şirketiz ama yerelde başarılı olmak işimiz için kilit bir faktör. Bu etkinlik benim için çok önemli, çünkü bana yabancı pazarlarla tanışma ve sizinle konuşma fırsatı veriyor. Hepinizin bildiği gibi, araştırma-geliştirme, kalite geliştirme, bilim ve yenilikçilik yatırımlarımızı önemli ölçüde artırdık. Avrupa’da tasarlamayı, Avrupa’da üretmeyi ve makinelerimizi Avrupa’dan desteklemeyi taahhüt ediyoruz. Ancak, her şeyden önce, Avrupalı ​​iş ortaklarımıza, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye dayanan, sürdürülebilir ve karlı bir iş kurarak başarının tadını çıkarmaları için destek vermeye kararlıyız. Önümüzdeki 2 gün boyunca, bu yeniliklerin devam ettiğini göreceksiniz. Bu etkinliğin teması, 2025’teki iddialı stratejik vizyonumuzu destekleyen Vision 2020 oldu” şekline konuştu.


Avrupa standartlarında üretim

LiuGong Avrupa Başkanı Howard Dale ise Vision 2020’yi değerlendirdiği konuşmasında; “Vision 2020, 2 büyük taahhüt içeriyor. Birincisi, yatırım planımızı sunmak ve ikincisi de bayilerimizle birlikte pazar fırsatlarından yararlanabilmek için işimizi hızlandırmakla ilgili. LiuGong’un küresel olarak büyük hedefleri var ve Avrupa’da başarılı olmayı taahhüt ediyoruz. Bunun anahtarı, Avrupa’daki büyüme hedeflerimizi gerçekleştirmemize ve en yüksek düzeyde müşteri memnuniyeti ve desteği sunmamıza yardımcı olmak için oluşturulmuş 5 aşamalı yatırım planımız oldu. Yatırımlarımız üretim, satış ve parça dağıtımı, Avrupa genel merkezi, insanlar ve en önemlisi Ar-Ge’yi hedeflemektedir. Bugüne kadar bu beş alanda önemli yatırımlar yaptık.  Bayilerimizin her uygulamada kazanmasına yardımcı olmak için, kompakt ekskavatörler, orman tekerlekli ekskavatörleri ve yıkım ekskavatörleri ile yeni segmentlere giriyoruz. LiuGong’da inovasyon yaratıyoruz, kopyalamıyoruz.  Yakın zaman içerisnde 4180D greyderimiz Red Dot Ödülü kazandı. Bunu sağlayan özel bir tasarım stüdyomuz var. Şimdi, ekskavatörler için yeni bir ar-ge merkezi kurma sürecindeyiz. Bu yatırım, Avrupa genelindeki pazarların ve müşterilerin ihtiyaçlarını önceden tahmin etmeye devam etmemizi sağlayacaktır. Avrupa’da ürünlerimizi tasarlıyor ve üretiyoruz. Onları Avrupa’da Avrupa standartlarına göre test ediyoruz. Onları Avrupa’dan destekliyoruz.” dedi.

LIUGONG 4180D’YE RED DOT TASARIM ÖDÜLÜ

Dünyadaki en prestijli tasarım ödüllerinden olan Red Dot Tasarım Ödülleri’nde LiuGong 4180D motor greyder modeli ile “Product Design” kategorisinde ödül kazandı

LiuGong 4180D motor greyder, tamamen yeni ve LiuGong’un tasarım DNA’sının bir örneği olarak dikkat çekiyor. İngiltere merkezli endüstriyel tasarım ekibi, müşteriler ve operatörler ile yakın iş birliği içinde çalışarak geleneksel tasarımı yepyeni bir bakış açısıyla değiştirdi. LiuGong’un Endüstriyel Tasarım Direktörü Gary Major’a göre, “Görünürlük, operatör konforu ve ergonominin yanı sıra hızlı bir şekilde bıçak eklemlenmesi ve manevra kabiliyeti, tasarımda odak noktası olarak belirlendi. Konfor ve verimlilik için tamamen yeni C direkli bir kabin tasarımı yapıldı. Daha iyi ağırlık dağılımı ve daha fazla geri dönüştürülebilirlik sağlamak için darbelere dayanıklı yeni malzemeler de kullanıldı. Ek olarak, duruş sürelerini azaltmak için rutin bakım kolaylığı da geliştirildi” yorumunda bulundu.

Tasarım kalitesi, ödüllü ürünler için ortak faktördür

Red Dot’un kurucusu ve CEO’su Prof. Dr. Peter Zec, ödülü kazanan ekibi tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: “Ödül kazananları, başarılarından dolayı içtenlikle tebrik ediyorum. Ürünlerinin jürinin zorlu kriterlerini karşılayabilmesi gerçeği, ödüllü tasarım kalitesine tanıklık ediyor. Ödül kazananlar bu nedenle tasarım endüstrisinde temel eğilimleri belirliyor ve gelecekteki yönlerin nereye varacağını gösteriyor.”

Red Dot hakkında

Red Dot Ürün Tasarım ödülleri, dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biri olarak dikkat çekiyor. 2019 yılında, 55 ülkeden tasarımcı ve üretici, yarışmada 5.500’den fazla ürün ile katıldı. Uluslararası jüri, farklı disiplinlerden deneyimli uzmanlardan oluşuyor ve yılın en iyi tasarımlarını seçmek için 60 yıldan fazla bir süredir bir araya geliyor. Birkaç gün süren karar verme sürecinde ürünler deneniyor, tartışılıyor ve sonuçta girdilerin tasarım kalitesiyle ilgili karar veriliyor. “İyi tasarım ve yenilik arayışı” sloganına uygun olarak, değerlendirmeleri, yenilik düzeyi, işlevsellik, biçimsel kalite, uzun ömür ve ergonomi gibi kriterlere odaklanılıyor.

SINOBOOM, SEKTÖRLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Sinoboom ailesi, platform ve vinç sektörünün önemli firma temsilcilerini İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip olan Mihrabat Korusu’nda iftar yemeğinde ağırladı.

Platform ve vinç sektörünün önde gelen temsilcileri, Uygunlar Dış Ticaret’in organize ettiği iftar yemeği ile bir araya geldi. 29 Mayıs Çarşamba günü Mihrabat Korusu’nda gerçekleşen iftar yemeği organizasyonuna Uygunlar Sinoboom ekibi de tam kadro olarak katıldı ve müşterilerini ağırladı. Başta İstanbul olmak üzere çevre illerden çok sayıda kiralama firma temsilcisinin yer aldığı yemekte, platform ve vinç sektöründe yaşanan gelişmeler konuşuldu. Ayrıca, uzun aradan sonra bir araya gelen sektör temsilcileri için sıcak bir sohbet ortamı oluştu.

“Sektörün nabzını tutuk”

Düzenledikleri iftar yemeği organizasyonu hakkında konuşan Uygunlar Dış Ticaret Satış Direktörü İsmail Çiçek, ilk olarak davetlerini geri çevirmeyen sektör temsilcilerine teşekkür etti ve bu tür organizasyonların devam edeceğini ifade etti. Sektördeki durgunluğa rağmen yoğun katılımın gerçekleştiği yemekte sıcak bir sohbet ortamı oluştuğuna dikkat çeken Çiçek, “Bildiğiniz gibi son dönemde özellikle platform ve vinç sektöründe bir durgunluk söz konusu. Ancak işler bir şekilde devam etmek zorunda. Biz de Sinoboom ailesi olarak hem motivasyonumuzu yükseltmek hem de bayram öncesinde sektörle bir araya gelmek için böyle bir organizasyon düzenlemek istedik” dedi. Yemeğe başta İstanbul olmak üzere çevre illerden de katılımcıların olduğunu vurgulayan İsmail Çiçek, “İstanbul’un yanı sıra Bursa, Yalova, Kocaeli ve civarlarından bizleri kırmayıp yemeğe geldiler. Onlar için ayrıca teşekkür ederim. Sinoboom olarak, yaşanan durgunluğa rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve motivasyonumuzu sürekli yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bu yemek sayesinde sektörle sıcak temasımızı korumuş ve nabzını tuttuk. Uzun süredir bir araya gelmeyen sektör temsilcileri ile keyifli birkaç saat geçirdik” dedi.

AHS MADENCİLİK, LIUGONG 856H LASTİKLİ YÜKLEYİCİYİ MAKİNE PARKINA KATTI

Bursa’nın en önemli agrega üreticilerinden olan AHS Madencilik, makine parkını LiuGong 856H model lastikli yükleyici ile güçlendirdi. Bu yatırım ile beraber AHS Madencilik’te bulunan LiuGong sayısı dörde yükseldi.

Marmara bölgesinin önemli madencilik firmalarından biri olan ve bir aile şirketi olarak faaliyet gösteren AHS Madencilik, Bursa’da üç farklı lokasyonda bulunan taş ocağında agrega üretimini sürdürüyor. Karacabey, Yenişehir ve Gölcük’te bulunan ocaklarda, kalker taşından agrega üretimi yapan firma, ağırlıklı olarak beton santralleri ve asfalt üretim tesisleri ile çalışıyor. Altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere dolgu malzemesi de üreten firma ayrıca bölgedeki kamu kurumlarına da mıcır temin ediyor. 2017 yılında makine parkını yenileme kararı alan AHS Madencilik, farklı markalara ait olan lastikli yükleyicileri, şantiye sahasında denemeye başladı. Yapılan demo çalışmaları sonucunda Uygunlar Dış Ticaret’ten LiuGong 856H modelini almaya karar verdiklerini belirten AHS Madencilik Şantiye Şefi Muharrem Öztürk, “LiuGong 856H model lastikli yükleyici, daha üçüncü demo gününde dikkatimizi çekmişti. Birkaç gün denedikten sonra LiuGong 856H’ı makine parkımıza kattık. Çok kısa bir süre sonra da ikinci makineyi sipariş ettik” dedi. Öztürk, ilerleyen dönemde LiuGong 936E model ekskavatör modelini de makine parkına kattıklarını söyledi. Son olarak 2019’un ilk yarısında artan üretim hacmi karşısında yeni bir lastikli yükleyiciye daha ihtiyaç duyduklarını hatırlatan Muharrem Öztürk, “Yeni makine arayış sürecimizde yine Uygunlar Dış Ticaret ile görüştük ve LiuGong 856H model lastikli yükleyiciyi makine parkımıza kattık. Bu alım ile beraber LiuGong sayımız dörde yükseldi” dedi.

“7 bin saatlik sorunsuz çalışma”

2017 yılında almış oldukları LiuGong yükleyicilerden birinin 7 bin çalışma saatini doldurduğunun, diğerinin de 4 bin saatin üzerine çıktığını söyleyen Öztürk, “7 bin saatin üzerinde olan makine, günde yaklaşık 20 saat çalışıyordu. Bu yoğun tempoya rağmen hiçbir sorun yaşamadık. Yakıt tüketimi hep beklentimizin altında kalırken, performansında da hiç düşüş olmadı” dedi. LiuGong ile ilk tanıştıkları dönemde markaya karşı önyargılı olduklarını belirten Öztürk, “Demodan sonra görüşlerimiz değişmeye başladı. LiuGong’un çok geniş makine parkına sahip bir marka olduğunu öğrendik. Ayrıca Uygunlar Dış Ticaret’in yaygın servis ağına sahip olması da tercihimizi olumlu etkiledi. Özellikle bölgede hizmet veren Aves İş Makinaları, her türlü sorunumuzla yakından ilgilendi” dedi.  

Düşük yakıt tüketimi, yüksek performans

LiuGong 856H’ın yakıt tüketim değerlerinin muadillerinden düşük olduğunu ve beklentilerinin de altında değerler kaydettiklerini belirten Öztürk, “Gördüğünüz gibi şantiyemizin çalışma şartları oldukça zorlu. Ancak gerek LiuGong 856H yükleyici gerekse de LiuGong 936E ekskavatör, beklentilerimizi karşılamayı başardılar. Güçlü, seri ve dayanıklı makineler. LiuGong ile ilk çalışmaya başladığımızda, operatörlerimizden tepki göreceğimizi düşündük ancak iki haftalık kullanımdan sonra olumlu dönüşler almaya başladık. Çünkü hem performansı hem de konforu, operatörlerin son derece hoşuna gitti” dedi. Uygunlar Dış Ticaret ile tanışmış olmaktan mutluluk duyduklarını da kaydeden Öztürk, “Uygunlar Dış Ticaret firmasının, iş makineleri sektöründe oldukça güçlü ve iddialı olduklarını öğrendik. LiuGong’un bu derece geniş ve güçlü makineleri olduğunu öğrenmemiz bize çok şey kattı. Güçlü olan firmaların, güçlülerle çalışması gerekiyor. Biz de tercihimizi LiuGong’tan yana kullanıyoruz” dedi.

SINOBOOM, 2019 CHANGSHA INTERNATIONAL CONSTRUCTION EQUIPMENT FUARI’NDAYDI

Birincisi düzenlenen 2019 Changsha International Construction Equipment Fuarı’nda Sinoboom ürünleri büyük bir ilgi gördü. Çin’in en büyük üreticilerinin yer aldığı Changsha bölgesinde düzenlenen fuar, uluslararası bir etkinliğe dönüşmeyi hedefliyor.

Çin’in en büyük üreticilerinin yer aldığı etkinlikte Sinoboom, 600 m2 dış alan, 200 m2 iç alan olmak üzere toplamda 800 m2’lik stant alanı ile fuarın gözde markası oldu. Uygunlar Sinoboom Satış Direktörü İsmail Çiçek, özel davetli olarak fuarda yer aldı. Ayrıca Sinoboom’un Çin müşterilerinin yanı sıra Amerika ve Avrupa’daki en büyük kiralama müşteri yetkilileri de etkinliğe katıldı.

2019 Changsha International Construction Equipment Fuarı’nda Sinoboom, 25’in üzerinde platform modeli sergiledi. Ayrıca 6 metre çalışma yüksekliğine sahip yeni dikey platformun da tanıtımı yapıldı ve yeni araç üstü platform modeli de ziyaretçilere tanıtıldı. Fuarın son gününde özel bir etkinlik düzenleyen Sinoboom, Avrupalı, Amerikalı ve Çinli müşterilerini gala yemeği ile uğurladı.

SINOBOM, YENİ ÜRÜNLERİNİ BAUMA 2019’DA TANITTI

Çin’in önde gelen platform markası Sinoboom, Bauma 2019 fuarında “We Are Lifting” temasıyla altı adet yenilenmiş akülü ürününü sergiledi.

İnşaat makineleri endüstrisininin başında yer alan Sinoboom, yenilikçi tasarımlarını ve güvenilir ürün performansını dünyaya sergiledi. Bauma 2019’da sergilenen ürünler arasında; 6 metrelik akülü makaslı platform GTJZ0608S, 12 metrelik lityum akülü makaslı platform GTJZ1212 ve 4 metrelik ile 12 metrelik DC motor tahrikli makaslı platform GTJZ0407SE /GTJZ1212E tanıtıldı. Ayrıca 14 metre erişim kapasitesine sahip olan makaslı platform GTJZ1414 de ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Tanıtılan ürünler 5,8 metre ile 15,8 metre arasında erişim yüksekliği sunuyor. Taşıma kapasiteleri ise 240 kg ile 320 kg arasında değişiyor. Akülü eklemli modellerde ise en yüksek çalışma mesafesi 17,7 metreye çıkarken çalışma ağırlığı da 230 kg olarak dikkat çekiyor.

LIUGONG ve DRESSTA, BAUMA 2019’DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

LiuGong ve Dressta, 8-14 Nisan tarihleri ​​arasında Bauma 2019’da dünyanın en zorlu koşulları için tasarlanan yeni serisini tanıttı.

Madencilik, taş ocağı ve agrega, yıkım, malzeme taşıma, kamu hizmetleri, peyzaj, yol/otoyol ve tarım sektörlerine yönelik üretilen yeni seriler, LiuGong ve Dressta’nın makine tedarik etme kabiliyetini açıkça ortaya koyuyor. Yeni lastikli yükleyiciler, ekskavatörler, motorlu greyder, forklift ve Dressta’dan iki yeni dozer, sergilenen makineler arasında yeni modelleri temsil ediyor. Bu yeni modellerin üretilme hikayesinin başında ise müşterilerden gelen talepler ve onlara katma değer yaratma hedefi yer alıyor. LiuGong ve Dressta standı, topa vurma yarışmaları, LiuGong dinleme laboratuvarı, fotoğraf standı, makine gösterileri gibi çeşitli interaktif etkinliklere sahne oldu. Bu etkinlikler, birçok ziyaretçinin interaktif bir şekilde katılımını sağladı. LiuGong, Bauma 2019’da ayrıca ilk uluslararası perakende işini kuracağı İngiltere’deki M&A BGBM duyurusu da gerçekleştirdi.